Termeni şi condiţii

Prevederi preliminare

Pentru utilizarea acestui website este necesar să citiţi cele ce urmează. Vizitarea în continuare a paginilor acestui website presupune ca sunteţi de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare ale website-ului lapis.ro.

Website-ul lapis.ro este proprietatea exclusiva a Alma Artha Boutique S.R.L., cu sediul social în Bucureşti, sector 2, str. Mihai Eminescu, nr. 168, sc. 1, etaj 1, ap. 1,  înregistrată la registrul comerţului sub nr. J40/17306/2019 şi CUI 42035683, cont bancar RO27BTRLRONCRT0534225701, deschis la Banca Transilvania, sucursala Bucureşti, tel. 0727 500 222 şi e-mail hello@lapis.ro („Lapis”).

Acest website este disponibil doar pentru persoane fizice sau juridice care pot încheia contracte valabile in conformitate cu legislaţia aplicabilă sau care se află deja în relaţii contractuale cu Lapis. Website-ul şi serviciile oferite prin intermediul acestuia nu sunt destinate minorilor. Dacă descoperim că am colectat neintenţionat date cu caracter personal de la un minor vom elimina cu promptitudine datele respective din înregistrările noastre, cu excepţia cazului în care avem vreun temei juridic care ne permite stocarea respectivelor date. Dacă consideraţi că copilul dvs utilizează acest website vă rugăm să ne contactaţi la hello@lapis.ro. După cum va fi cazul, ne rezervăm dreptul de a solicita oricând dovezi privind acordul părinţilor pentru a permite prelucrarea datelor cu caracter personal referitoare la minori. Lapis işi rezervă dreptul de a modifica unilateral prezenţii termeni şi condiţii, continuţul, forma de prezentare şi/sau structura website-ului în orice moment, modificările făcute fiind considerate a fi acceptate de către dumneavoastră dacă veţi continua să folositi website-ului după afişarea politicii pe website, după notificarea în prealabil, in mod vizibil, cu privire la faptul că prezenta politică a fost actualizată.

Dumneavoastră şi Lapis sunteţi contractori independenţi şi nicio agenţie, parteneriat, relaţie angajat – angajator nu este urmarită şi nu se va crea prin utilizarea acestui website.

Lapis îşi rezervă dreptul de a refuza colaborarea cu clienţii care au în istoricul colaborării livrări refuzate.

Accesul la website

În timpul utilizării website-ului şi a serviciilor sale, dvs, în calitate de utilizator, vă angajaţi să respectaţi legile în vigoare şi să nu desfăşuraţi activităti de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun în pericol buna functionare a website-ului, a serverului, securitatea informaţiilor etc. , vă angajaţi să nu modificaţi, copiaţi, transmiteţi, afisaţi, publicaţi, reproduceţi, creaţi produse derivate sau să vindeţi orice fel de informaţii sau servicii obţinute prin intermediul website-ului , vă angajaţi să suportaţi orice costuri adiţionale legate de utilizarea website-ului, cum ar fi cele solicitate de furnizorii de servicii telefonice şi de servicii internet sau pierderi financiare rezultate prin folosirea neautorizată a contului utilizat pentru tranzacţii sau achiziţii prin acest website.

Datele de înregistrare

Înscrierea ca utilizator pe acest website necesită completarea de către dvs. a unui formular de înscriere în care vor fi trecute câteva date personale obligatorii. Aceste date vor fi in mod obligatoriu actuale, clare şi complete şi vor fi actualizate, ori de câte ori este cazul. Lapis îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul pe website sau la anumite secţiuni ale website-ului în cazul în care informaţiile furnizate de un utilizator se dovedesc a fi false, incomplete, neclare sau neactualizate.

Informaţiile privind identificarea unei persoane ca utilizator (nume, prenume, adresa, adresa de email, telefon etc.) precum şi mesajele private sunt confidenţiale şi vor fi dezvăluite doar compartimentelor sau persoanelor catre care se adresează în conformitate cu prevederile politicii de protectie a datelor personale. Înregistrarea prin cont şi parolă implică anumite reguli. Cuvintele alese trebuie să se înscrie în limitele legii şi moralitaţii şi să vă asigure securitatea contului. Contul fiecărui utilizator este personalizat şi totodată securizat prin user şi parolă. El poate fi anulat de ambele părţi fără o notificare prealabilă (din partea utilizatorului, oricând şi din orice motiv, iar din partea Lapis, în cazul în care termenii şi condiţiile nu sunt respectate).

Este interzisă transmiterea, închirierea sau vânzarea datelor de accesare a contului (user şi parolă) către alte persoane. În cazul în care un utilizator ajunge la concluzia că, din diverse motive, datele de accesare a contului nu mai sunt sigure, este necesar să le schimbe. Utilizatorul este singurul responsabil pentru securitatea contului său, precum şi pentru orice activitate desfăsurată pe website de către alte persoane care au avut acces la contul său.

Odată cu înregistrarea şi deschiderea unui cont, deveniţi utilizator şi se consideră că aţi citit şi aţi fost de acord cu termenii şi condiţiile specificate.

Datele cu caracter personal

Pe website-ul lapis.ro, utilizatorul răspunde de veridicitatea datelor introduse în timpul creării contului, precum şi în procesul de plasare a comenzii pe website. Lapis nu poate fi facută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenţei utilizatorului privind securitatea şi confidenţialitatea contului şi parolei sale.

Datele cu caracter personal ale utilizatorului vor putea fi folosite de către Lapis numai în scopul declarat al acestui website, incluzând şi nelimitându-se la confirmarea comenzilor, informări despre eventualele promoţii, etc. Pentru mai multe detalii, vă rugăm sa consulţati politica de confidenţialitate şi politica de cookie-uri, disponibile pe website.

Comunicări electronice

Prin accesarea website-ului lapis.ro, vizitarea, cumpărarea de produse sau trimiterea de e-mail-uri se realizează în mod electronic, considerându-se astfel că utilizatorul consimte primirea notificărilor de la lapis.ro în modalitate electronică, incluzând şi comunicări prin e-mail sau prin anunţuri pe website legate de plasarea comenzii sale.

Dreptul de autor (copyright)

Întregul conţinut al website-ului lapis.ro, incluzând texte, imagini, reprezentări grafice, programe, elemente de grafică web, scripturi şi orice alte date, este proprietatea Lapis, şi/sau a partenerilor săi, şi/sau a furnizorilor săi, şi este protejat conform legii drepturilor de autor şi legilor privind dreptul de proprietate intelectuală. Combinarea acestora (design-ul website-ului) este proprietatea exclusivă a societaţii Alma Artha Boutique şi este protejată de legea drepturilor de autor şi de legile privind proprietatea intelectuală.

Este interzisă copierea, distribuirea, transmiterea, publicarea, reproducerea, crearea unui document derivat din orice informaţie sau serviciu, obţinute de pe sau prin intermediul website-ului. Folosirea fără acordul scris al Lapis a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legilor în vigoare.

Toate programele folosite pe acest website sunt proprietatea Lapis sau a furnizorilor săi de programe şi sunt protejate de legea drepturilor de autor.

Este interzisă transmiterea de informaţii la care aveţi acces prin intermediul website-ului lapis.ro, către persoane sau departamente de la firme concurente.

Mărci

Lapis garantează utilizatorului acces limitat, pe acest website şi nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral website-ul, de a reproduce parţial sau integral website-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata website-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor societatii Lapis, fără acordul scris al acesteia. Nu se consideră modificare parțială a website-ului scrierea și editarea recenziilor corespunzătoare produselor listate în website.

Transmiterea de informaţii

Cei care accesează/vizitează website-ul pot face comentarii şi orice alte comunicări , să transmită sugestii, idei, întrebări sau alte informaţii, atâta timp cât conţinutul acestora nu este ilegal, obscen, ameninţător, defăimător, nu tulbură în niciun fel viaţa privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conţine virusi, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori in lanţ, mail-uri in masă sau orice altă formă de spam. Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice sau în numele oricărei alte entităţi vor fi sancţionate în conformitate cu legile în vigoare.

Frauda

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conţinutul website-ului lapis.ro sau de a afecta performanţele serverului pe care rulează website-ul lapis.ro va fi considerată o tentativă de fraudare a website-ului lapis.ro şi va duce la demararea procesului penal împotriva acelei sau acelor persoane care a/au încercat acest fapt. Nu se consideră modificare a conținutului site-ului scrierea și editarea recenziilor corespunzătoare produselor listate în website.

Legea aplicabilă. Litigii

Prin folosirea (vizitarea sau cumpărarea produselor) website-ului, utilizatorul se declară de acord asupra faptului că legile române vor guverna prezenţii termeni şi condiţii, precum şi orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator şi societatea Lapis sau partenerii săi. În cazul unor eventuale conflicte între lapis şi clienţii săi, se va incerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă. Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluţionat în instantă, în conformitate cu legile române în vigoare.

Politica de preţuri

Preţurile produselor sunt cele afişate pentru fiecare produs în parte şi sunt actualizate zilnic. Preţurile afişate conţin TVA.

Produsele comercializate prin intermediul lapis.ro sunt noi, în ambalajul original al producătorului şi în momentul livrării sunt însoţite de factura fiscală şi, dacă este cazul, de certificat de garanţie.

Dreptul de retragere sau politica noastră de retur

Lapis respectă prevederile ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii şi conferă consumatorului (persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite in asociaţii) dreptul de retur al produselor achiziţionate de pe website-ul nostru. Returnarea produselor se poate face inclusiv în urmatoarele situatii:

  1. Aţi primit alt produs / alte produse: în cazul în care vi s-a livrat alt produs decât cel comandat, vă rugăm să ne anunţati în cel mai scurt timp posibil despre acest lucru, pentru ca produsul să fie returnat şi înlocuit cu cel comandat. Cheltuielile de transport (tur-retur) vor fi suportate de catre Lapis.
  2. Marfa livrată prezintă deteriorări vizibile: în cazul în care marfa primită prezintă deteriorări vizibile, aveţi dreptul să refuzaţi recepţia, chiar la momentul recepţiei, prin menţionarea acestui lucru pe documentul de transport. Vă rugăm să verificaţi integritatea coletului la livrare! În acest caz vă rugăm să ne anunţaţi imediat pentru a putea proceda la trimiterea unui alt produs (acelasi tip cu cel comandat), caz în care termenul de livrare va fi extins cu timpul necesar procesării unei comenzi.
  3. Fără a aduce atingere celor de mai sus, dreptul de retur trebuie exercitat de către consumator în termen de 14 zile de la momentul la care consumatorul a intrat în posesia fizică a produselor, fără ca acesta să fie nevoit să justifice decizia sa.

Dreptul la retur se poate aplica doar pentru produsele achiziţionate de pe website-ul lapis.ro. Produsul returnat trebuie să fie, pe cât posibil, în aceeaşi stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare (costurile aferente serviciului de curierat) vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 de zile de la retur.

Dacă marfa comandată este returnată şi prezintă următoarele defecte:

  • zgâriată, murdară, tăiată, crăpată sau cu urme de lovituri ;
  • urme de lichid ;
  • lipsuri cantitative

Ne rezervăm dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea în stadiul iniţial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferenţa de preţ rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opţiunea clientului, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Clientul nu poate denunţa unilateral contractul (nu işi poate exercita dreptul la retragere) în cazurile prevăzute in art. 16 din ordonanţa de urgenţa 34/2014:

  • produse deteriorate si neacoperite de garanție ;
  • produse pe comandă specială.

Cererile de returnare vor fi soluționate într-un termen de 14 de zile de la data comunicării către Lapis la retur@lapis.ro sau la telefonul de contact 0727 500 222. Pe baza detaliilor de identificare a comenzii, un consilier de vânzări vă va indica locația  unde trebuie returnate produsele. Returul îl puteți face direct în magazin sau, dacă preferați, prin curier la adresa indicată. Vă rugăm să consultați consilierul de vânzări pentru a alege metoda potrivită de transport. După returnarea produselor și recepționarea lor în depozitul Lapis, se inițiază transferul bancar către contul indicat de client consilierului de vânzări sau, în situația plății comenzii cu cardul, către contul de card folosit inițial de către client.

Nelămuriri şi reclamaţii

În cazul în care aveți nelămuriri sau chiar nemulțumiri cu privire la un produs achiziționat de pe website-ul lapis.ro, vă rugăm să expediați un email in acest sens la adresa hello@lapis.ro, în care să menționați cât mai multe detalii in baza cărora să putem procesa mesajul dumneavoastră. Vă rugăm să vă specificați numele complet, numărul de comandă, pe care îl găsiți in mesajul de confirmare primit de la lapis.ro în urma validării comenzii dvs, data la care ați efectuat comanda, data şi metoda de livrare, precum și motivul nemulțumirii sau sugestia pe care doriți să o faceți. Toate aceste informații vor facilita comunicarea dintre dvs şi Lapis, motiv pentru care vă rugăm să verificați cu atenție inserarea lor integrală şi corectă în mesajul dvs.

Închide
Sign in
Închide
Coş (0)

Niciun produs în coș. Niciun produs în coș.